ÇOCUKLAR İÇİN EKONOMİ EBEVEYN EĞİTİMİ

4-8 yaş arası çocuğunuza para ve finans ile ilgili temel
bilgi ve becerileri etkili ve kolay uygulanabilir yöntemlerle
nasıl öğretebilirsiniz?
  • Çocuğunuza, finansal okuryazarlığı öğrenmesi ve parayı ileride iyi kullanabilmesi için çocuk yaşta verilmesi gereken temel beceriler ve bilgiler olduğunu biliyorsunuz,
  • Çağın artık bunu gerektirdiğini ve ailelerin bu konuda önemli bir sorumluluğu olduğunu biliyorsunuz ama!
  • 4-8 yaş arası çocuğunuza yaşına uygun şekilde ve hangi sırayla bunları öğreteceğinizi bilemiyorsanız

Bu eğitimler sizin için!

  • Çocuğunuzun;
  • Para ile sağlıklı bir ilişki kurmasını desteklemek istiyorsanız,
  • Akıllı harcama becerisi kazanmasını istiyorsanız,
  • İleride para konusunda yetenekli olabilmesi için bugün atılması gereken adımları öğrenmek istiyorsanız,
  • Birikimi, harcamayı, tasarrufu öğrenebilsin istiyorsanız,
  • Hem finansal hem akademik başarısını destekleyecek becerilerin neler olduğunu ve bunları nasıl geliştireceğinizi bilmek istiyorsanız,
  • Bunları teoride öğrenmek değil, nasıl uygulayacağını öğrenmek istiyorsanız,
  • Sürdürülebilir bilgiler arıyorsanız;

Daha önce Economy for Kids Ebeveyn Eğitimine katılanların görüşleri:

Economyforkids’ten aldığım eğitim benim için ışık oldu. Alışveriş ve tüketimle ilgili birçok konuda çocuğumu eğitebildim. Paranın çalışılarak kazanılan bir şey olduğunu, kartta sınırsız para olmadığını öğretebildim. İstek ve ihtiyaç kavramlarını 4 yaşındaki çocuğuma anlattım ve sağolsun Semiha hoca çok aydınlatıcı oldu. Şimdi bir şey almadan önce kendi kendine sorguluyor. İhtiyacım yok diyebiliyor. Ya da ihtiyacım yok ama çok istiyorum diyor, 4.5 yaş için muhteşem bir bilinç. 2 adet kumbarasında birikim yapıyor, tatil ve oyuncak parası biriktiriyor😍 çocuğuma kıtlık bilinci yüklemek istemiyordum ama israfçı da olmasın istiyordum. Nasıl yapacağımı bilmiyordum. Şükürler olsun karşıma Semiha hoca çıktı. Benim 35 yaşında kazandığım finansal okur yazarlığı benim bebe 4 yaşında kazandı.
Refika Hanım
Eğitimde benim de para ile doğru olarak bildiğim yanlışları düzeltme imkânı sağladınız ve çocuklarda harçlık yönetimi nasıl olmalı hangi yaşlarda ne kadar sürede harçlık verilmeli, paranın bir emek karşılığında kazanıldığını fark etmeleri gerektiğini nasıl anlatabiliriz... Para yönetiminin küçük yaşlardan itibaren kazanıldığını farkındalığını oluşturdunuz emeğinize sağlık bir dahaki eğitimi sabırsızlıkla bekliyoruz teşekkürler hocam
Hikmet Hanım
Bu eğitimi anne ve babaların mutlaka birlikte katılmasını tavsiye ederim. Finansal okur yazarlık ile ilgili çok güzel fikirlerin öğrenildiği bir eğitim oluyor. Ailelerin ekonomiye bakış açısı değişiyor. Gelecek nesillere doğru şekilde para yönetimi konusunda fırsat sunuyor. Yeni okul öncesi eğitim programında olan bir konunun bilinçli ailelerle desteklenmiş olacak.
Ayda Hanım
Üç buçuk yaşındaki kızımın parasal konularda soruları oluyordu. Bunlara ne cevap vereceğimi önceden düşünmediğimi fark ettim. Mesela avm de markette ihtiyaç dışı istekleri oluyordu hemen her çocuk gibi. Ağzımdan ‘paramız yok’ gibi cümleler istemsizce çıkıyordu. Bu cümleler aslında ben küçükken bana söylenen cümlelerdi. Bunu değiştirmek için internette bilgi arayışına çıktığım günlerde instagram algoritması sizi bana önerdi.sizden eğitim aldım. Eğitim kapsamlıydı. İhtiyaçlar, istekler, birikim, harcama, paylaşma gibi kavramlara hakimim sayenizde.Kızımın ilerki yaşlarında ona nasıl bu konularda eşlik edeceğimi de öğrendim. Bu konudaki özgüvenim arttı. Kızımın da bu sayede parayla arasının iyi olduğunu hissediyorum.Ayrıca çocuklara ekonomi konusundaki kaynak tavsiyeleriniz çok işe yarıyor.Teşekkür ederim.
Nazmiye Hanım
ECONOMY FOR KIDS
ÇOCUKLAR İÇİN EKONOMİ EBEVEYN EĞİTİMİ 
1.MODÜL: ÇOCUKLAR İÇİN EKONOMİ-TEMEL BECERİLER 
2.MODÜL: ÇOCUĞUMA PARAYI BEN ÖĞRETİYORUM
3.MODÜL: HARÇLIK DOSYASI EBEVEYN EĞİTİMİ

“Çocuğumuzun finansal okuryazarlık öğrenmesi için anne baba olarak üzerimize düşeni yaptık” diyebilmeniz için…

Bu Dijital Eğitimler Neleri İçeriyor?

3 Ayrı Modül

Toplam 17 Eğitim Videosu

Toplam 24 Adet Uygulama Dokümanı

Her Modülün Sonunda Etkinlik Önerileri

Oyun ve Kitap Önerileri

Eğitim Sonu Öz Değerlendirme Kontrol Listeleri

Süresiz Erişim

Soru - Cevap İmkanı

Economy for Kids - Dr. Öğr. Üyesi Semiha Yüksek Usta kimdir?

Erken çocukluk eğitimi alanında akademisyendir. Yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi, doktorasını da aynı alanda Gazi Üniversitesinde tamamlamıştır. 4-8 yaş çocuklar için ekonomi alanında akademik çalışmaları bulunan az sayıda akademisyenden biridir. Bu konuda yayınlanmış makale, kitap ve kitap bölümleri bulunmaktadır. Araştırmalarını halen sürdürmektedir. Ebeveyn Eğitimi içerikleri ve temaları uluslararası literatüre ve uygulamalara dayalı olarak kendisi tarafından geliştirilmiştir.

Yüksek Usta, “economy for kids” ile çocuklar için ekonomi konusunda markalaşma yolunda ilerlemektedir.

Eğitim hakkında en çok sorulan sorular

Önce hangi eğitimi almalıyım? İki eğitim birbirinin devamı mı?

İki eğitimi birbirinden bağımsız alabilirsiniz. Birbirlerinin devamı değiller, sıralaması yok. Ancak temel beceriler finansal okuryazarlık için çekirdek konulardır. Siz farkında olmadan çocuğunuzun finansal okuryazar olmasına destek oluşturur. Bu yüzden önce temel beceriler önerilir. Özellikle belirtilen aralıktan (4-8) daha küçük yaşta çocuğunuz varsa onun için temel beceriler daha da uygundur. Çocuğuma parayı ben öğretiyorum modülü ise, doğrudan finansal okuryazarlığa giriş konularını barındırır.

Eğitimlerle birlikte verilen dokümanlar nelerdir?

İki eğitim de 7 şer bölümden oluşuyor. Her bölümün sonunda uygulamaya geçeceğiniz aksiyon planlarınız var. Bunlara ait uygulama dokümanlar bulunmaktadır. Örnek olarak: bilgilendirme yazıları, çocuklarınızı değerlendirebileceğiniz mini testler (Örn: çocuğum girişimci mi?) veya çocuklarınızla birlikte uygulayabileceğiniz etkinlikler (Örn: çocuğum için girişimcilik fikirleri) verilebilir.